Het kinderparlement

Jaarlijks kiezen de leerlingen van groep 6, 7 en 8 uit hun groep een jongen en een meisje om hen te vertegenwoordigen in het kinderparlement. Sinds een aantal jaar doen we mee met het gemeentelijke project Raadslid in de klas. Raadsleden geven les in de groepen 6 tot en met 8 over verkiezingen en alles wat daarbij komt kijken. Groep 6 gaat naar het gemeentehuis, waar zij in de raadzaal een raadsvergadering nabootsen. Vervolgens kunnen kinderen die dat willen zich verkiesbaar stellen en hun plannen aan hun eigen groep presenteren. Dan volgen de verkiezingen, waarna het kinderparlement geïnstalleerd wordt. Een aantal keer per jaar bespreekt het kinderparlement de plannen van hun groep met juf Willemijn.

De kinderen die dit schooljaar in het kinderparlement zijn gekozen zijn
Groep 6: Saar W. en Thiis
Groep 7: Loe en Feline S.
Groep 8: Guusje W. en Merlijn