Groep 7

Braakballen uitpluizen

Juf heeft een buurman die braakballen heeft gegeven om te laten uitpluizen. Het was super leuk om te doen, we vonden schedels van de muis en veel botjes. De uil heeft de braakbal uitgebraakt en omdat een uil muizen eet vind je die in de braakbal. 

Braakballen

Project muziek

Deze week hadden we de project week over muziek. Elke klas heeft een ander liedje gekregen om te oefenen. Donderdag gingen wij met de hele school naar de aula om de liedjes te gaan zingen. Je mocht ook je familie meenemen. Wij hadden het liedje marmotten liefde gezongen. Vrijdag gingen we het liedje opnemen en op een cd zetten. We waren verdeeld in 3 groepen om de beurt gingen we een couplet zingen van het lied en dan moest de rest heeeeeel stil zijn.

Opname lied

Tijdens handvaardigheid hebben wij een stop-motion gemaakt over marmotten liefde. We hebben toen allemaal foto's gemaakt en dat werd samen een filmpje.

Geschreven door: Frederike & Brune. 

Schoolvoetbal

Woensdag 20 maart hebben we gevoetbald 

Apple workshop

Maandag 11 maart gingen we naar de apple store om een workshop te volgen. 

Basketbaltoernooi kerstvakantie

27 December op een woensdag waren we aan het basketballen met groep 7 en 8, omdat groep 7 te weinig spelers had. Het was in Lisse bij de Fioretti school. We moesten tegen de IJsbloem en de Klarinet. We gingen ers erst tegen de IJsbloem basketballen. We hadden dik verloren daarna gingen we tegen de Klarinet. We hadden gelijk gespeeld We gingen toen weer een wedstrijd tegen de IJsbloem en hadden we 16-2 gespeeld dus weer verloren van IJsbloem, maar we gaven niet op! En daarna een wedstrijd tegen de klarinet 14-2 gewonnen! Daarna een wedstrijd tegen de IJsbloem 10-2 verloren en toen kwam de prijsuitreiking!!!! En we waren 2e!! En was IJsbloem 1e en Klarinet 3e maar er wordt alleen een beker uitgedeeld voor als je sportief speelt. En als je een mail krijgt, krijgt je school de beker. Dit was het basketbaltoernooi van 2018

Groeten, Niels en Anne.

Excursie Nederlands hervormde kerk

Vrijdag 19 oktober zijn naar de hervormde kerk geweest in Bennebroek. We kregen daar een rondleiding en het was heel erg interessant. We kregen ook informatie over de kerk zelf en we mochten de bel van kerk zelf luiden. 

Geschreven door Max en Mijndert.

Maandviering

Woensdag 17 oktober hebben we de maandviering gespeeld. Negen kinderen uit de klas hebben in een toneelstuk gespeeld. Het thema was 'vriendschap'. We hebben het toneelstukje zelf bedacht. 

Welkom in groep 7!

Het is zover: een nieuw schooljaar start! Juf Caroline en juf Marianne zijn er klaar voor! Toch gek om weer in een nieuw klaslokaal en met nieuwe juffen te starten. Maar het komt uiteraard allemaal goed. We gaan ons best doen om er weer een goed, gezellig en leerzaam jaar van te maken. 

We hebben er zin in om met jullie te werken!

Juf Caroline en juf Marianne