Presentatie doof- en slechthorendheid

Een presentatie over doof- en slechthorendheid. Wat is dat eigenlijk en hoe ga je ermee om? Wat is een CI? Waar zorgt een CI voor? Na een powerpoint presentatie van Lucas en zijn moeder weten we meer van dit onderwerp af. Ook hebben we zelf ervaren hoe het is om weinig / niets te horen. Met een koptelefoon op én watten in je oren kom je aardig in de buurt van doof- en/of slechthorendheid.

Groep 5...creatief!

De kinderen van groep 5 zijn niet alleen heel enthousiast, sportief en gezellig...ze hebben ook heel veel fantasie en zijn creatief! Tijdens de lessen beeldende vorming hebben ze gewerkt aan deze prachtige 3d-gezichten. Meer zien? U kunt ze na schooltijd bewonderen in de gang naast het groep 5-lokaal. Zeker de moeite waard!

Het eerste doel is behaald!

Het eerste doel waar de kinderen graag aan wilden werken, was het beheersen van de tafels. We begonnen met een nulmeting: hoeveel sommen kunnen we nu goed maken? In 4 minuten tijd bleken we samen 835 tafelsommen goed te kunnen beantwoorden. Het doel werd om samen in 4 minuten tijd 1000 sommen goed te kunnen maken. En na 1,5 week...bleken de kanjers van groep 5 dat doel al te hebben behaald! Dat moest natuurlijk gevierd worden: iedereen mocht in zijn onesie of pyjama naar school komen. Wat een feest! Ga zo door, toppers, dan gaan jullie ver komen!

Doelgericht werken

De eerste weken van het schooljaar staan met nadruk in het teken van groepsvorming. Daarbij horen ook het vormen van een missie en het opstellen van groepsafspraken. Middels allerhande actieve werkvormen zijn we tot een gezamenlijke missie en afspraken gekomen die inmiddels op de datamuur staan. Fijn om samen met de kinderen te bedenken wat er nodig is om het schooljaar tot een succes te maken. Hieronder kunt u onze missie en afspraken ook bekijken.

Groepsmissie:

Tover tover tover

De pret is nog niet over!

Groepsafspraken:

* We helpen elkaar.
* We blijven van elkaar af.
* We zijn aardig voor elkaar en steunen elkaar.
* Iedereen mag meedoen.
* We gaan netjes met andermans spullen om (ook met het toilet).

We gaan beginnen!

Hallo allemaal, zijn jullie al aan het aftellen? Nog maar een paar nachtjes slapen en dan gaan we beginnen! Hoe zou de klas er nu uitzien? Waar zou je zitten? Wat ga je allemaal doen de eerste dagen? Nu is alles nog heel spannend, maar één ding is al duidelijk: we gaan er een geweldig jaar van maken samen!

Wij hebben er zin in! Tot volgende week!

Juf Francien en juf Eveline