Tafeldoel behaald!

Drie weken geleden konden wij van de tafels van 6, 7 en 8 in vier minuten 550 tafelsommen maken. Ons doel was dat we na 3 weken hard oefenen (thuis en op school) 1100 tafelsommen zouden kunnen maken in vier minuten. Na één week oefenen konden we 780 tafelsommen maken. Na twee weken oefenen konden we 960 tafelsommen maken. En vrijdag 13 oktober maakten we de beslissende tempotoets...zou het ons gaan lukken? En jawel hoor: in vier minuten tijd maakten we met elkaar maar liefst 1261 goede tafelsommen! Dit is echt SUPER GROEP 5!

Doktersbezoek

Ter afsluiting van het thema 'Ziekenhuis' kwam er in onze groep een echte dokter op bezoek: dokter Martijn van het Emma Kinderziekenhuis. Hij vertelde ons hoe het er in het ziekenhuis aan toe gaat en wat dokters allemaal doen op een dag. Weet jij bijvoorbeeld wat dokters doen tijdens het bezoekuur? Nee? Wij nu wel! ;-) Ook hebben we nog even het hart en de longen van de dokter gecheckt. Alles klopt! Bedankt, dokter Martijn. We hebben ervan genoten!

Kinderboekenweek: gruwelijk eng!

Wat hebben we gegriezeld, deze week! Het thema van de kinderboekenweek was 'gruwelijk eng'. Eerst schreven we griezelgedichten voor de kinderboekenweekkrant. We bekeken enge boeken (waaronder een boek dat de juf niet durfde uit te lezen...wie durft dat wel? Dan weet juf ook hoe het afloopt!) en kozen een eng voorleesboek, over een dode oma die op bezoek komt. We tekenden het monster uit ons gedicht. Tijdens de Engelse les lazen we het heksenboek 'Room on the Broom' en we bedachten zelf een toverformule om onze eigen 'magnificent broom' the ontwerpen. Tot slot kwam goochelaar Jan een spannende sprookjesvoorstelling geven, mochten we allemaal griezelig verkleed naar school en hebben we gewerkt met gekookte ogen met kikkerdril (papier maché met klonten...). Brrrrrrrr! Kijk maar naar de foto's...als je durft!

Hockeyclinic

Tijdens de gymles kregen we een hockeyclinic van Meester Harry en een paar stoere hockey(st)ers uit groep 8. Wat een feest! Vooral het spelen van een partijtje hockey vonden we heel leuk, al ging dat wel HARD TEGEN HARD!

Verkeersles

Na de uitleg volgt in de verkeersles de test. Houd ze maar omhoog, die blaadjes! Een groen blaadje in de lucht betekent 'dit is waar', een rood blaadje betekent 'dit is niet waar'. Wie weet alle antwoorden?

Onze missie en afspraken

Deze eerste week hebben we hard gewerkt aan onze missie en afspraken. Dat kun je wel zien op de foto! Zo is het geworden:

Groep 5: steeds verrassend, altijd aardig!

Groep 5 is de beste en we gaan niet pesten.

Groep 5 werkt als de bliksem.

Laat je ook ontdekken in groep 5.

Life's good in SUPERGROEP 5!

Groep 5 is de leukste groep van de school! In de leukste groep:

Welkom in groep 5!

Lieve Alec, Coen, Derek, Dijn, Femme, Guusje d. S., Guusje W., Janneke, Jelte, Jonas, Julian, Kylian, Lilou, Lucas, Marieke, Merlijn, Milou, Olivia, Rijk, Roos, Ruben, Sem, Vester en Yara...van harte welkom in groep 5! We gaan er een leuk jaar van maken met elkaar!

Meester Rob en juf Eveline