Onesie-/pyjamadag

Klokkijken is een belangrijk onderdeel van het rekenen in groep 5. Niet alleen moeten alle kinderen de hele uren, de halve uren en de kwartieren juist kunnen benoemen, ook moeten ze de minuten weten. En dat alles niet alleen op de analoge klok, maar ook op de digitale klok. Echt lastig! Daarom besloten we hier doelgericht aan te werken. Iedere dag oefenden we het klokkijken in de klas en wie wilde kon ook oefenbladen mee naar huis krijgen. En met resultaat: op de rekentoets behaalden we een prachtige score op het onderdeel klokkijken! Om dat te vieren mocht iedereen die dat wilde in zijn pyjama of onesie naar school komen. In zo'n comfortabel pak konden wij héél hard werken...en dansen! :)

Fijne feestdagen!

Ook dit jaar hebben we weer een mooie, bijzondere en warme adventperiode met elkaar beleefd. Iedere ochtend staken we de adventkaarsen aan in de klas en brandden we een lichtje voor mensen die dat goed konden gebruiken. Deze kerstwensen schreven we op 'venstertjes' waar het licht door kan schijnen, in de hoop dat het ook bij deze mensen met kerstmis licht mag zijn.

In de week voor de kerstvakantie werd er iedere ochtend gezongen op het plein. Op dinsdag was groep 5 aan de beurt. Dat was een mooie en swingende start van de dag!

Na een mooie kerstviering in de kerk, een heerlijk kerstdiner in de klas en een fijne samenzang op het plein met alle leerlingen, ouders en leerkrachten, ging groep 5 in polonaise het nieuwe jaar in! We wensen u een prachtig 2018!

Begrijpend lezen

Afgelopen week hebben we geleerd om met een woordenboek te werken. Best lastig nog! Want het alfabet kennen we natuurlijk heel goed, dus we begrijpen heus wel waar we ongevéér moeten kijken. Maar...dat de tweede en de derde en zelfs de vierde en de vijfde letter van een woord ook op alfabetische volgorde staan...dát is toch wel lastig zoeken. Gelukkig is geen uitdaging te groot voor de kanjers van groep 5! Door samen te werken is het de meeste kinderen gelukt om de woorden in het woordenboek te vinden. Goed gedaan!

Bezoek van Sinterklaas

5 december was het dan eindelijk zo ver...na lang (lang!) wachten, kwam Sint Nicolaas op bezoek op de Willinkschool. Ook groep 5 werd met een bezoek vereerd. Voor álle kinderen was het toch weer erg spannend en bijzonder. Want wat wíst Sinterklaas veel over de kinderen in de klas! De luisterpieten hadden duidelijk hun werk goed gedaan. Op hun beurt deden de kinderen ook erg goed hun best: wij hebben een lied met een dansje opgevoerd voor Sinterklaas. Het was een superleuk feestje met een mooi cadeau voor alle kinderen. Dank u wel, Sinterklaasje!

Tafeldoel behaald!

Drie weken geleden konden wij van de tafels van 6, 7 en 8 in vier minuten 550 tafelsommen maken. Ons doel was dat we na 3 weken hard oefenen (thuis en op school) 1100 tafelsommen zouden kunnen maken in vier minuten. Na één week oefenen konden we 780 tafelsommen maken. Na twee weken oefenen konden we 960 tafelsommen maken. En vrijdag 13 oktober maakten we de beslissende tempotoets...zou het ons gaan lukken? En jawel hoor: in vier minuten tijd maakten we met elkaar maar liefst 1261 goede tafelsommen! Dit is echt SUPER GROEP 5!

Doktersbezoek

Ter afsluiting van het thema 'Ziekenhuis' kwam er in onze groep een echte dokter op bezoek: dokter Martijn van het Emma Kinderziekenhuis. Hij vertelde ons hoe het er in het ziekenhuis aan toe gaat en wat dokters allemaal doen op een dag. Weet jij bijvoorbeeld wat dokters doen tijdens het bezoekuur? Nee? Wij nu wel! ;-) Ook hebben we nog even het hart en de longen van de dokter gecheckt. Alles klopt! Bedankt, dokter Martijn. We hebben ervan genoten!

Kinderboekenweek: gruwelijk eng!

Wat hebben we gegriezeld, deze week! Het thema van de kinderboekenweek was 'gruwelijk eng'. Eerst schreven we griezelgedichten voor de kinderboekenweekkrant. We bekeken enge boeken (waaronder een boek dat de juf niet durfde uit te lezen...wie durft dat wel? Dan weet juf ook hoe het afloopt!) en kozen een eng voorleesboek, over een dode oma die op bezoek komt. We tekenden het monster uit ons gedicht. Tijdens de Engelse les lazen we het heksenboek 'Room on the Broom' en we bedachten zelf een toverformule om onze eigen 'magnificent broom' the ontwerpen. Tot slot kwam goochelaar Jan een spannende sprookjesvoorstelling geven, mochten we allemaal griezelig verkleed naar school en hebben we gewerkt met gekookte ogen met kikkerdril (papier maché met klonten...). Brrrrrrrr! Kijk maar naar de foto's...als je durft!

Hockeyclinic

Tijdens de gymles kregen we een hockeyclinic van Meester Harry en een paar stoere hockey(st)ers uit groep 8. Wat een feest! Vooral het spelen van een partijtje hockey vonden we heel leuk, al ging dat wel HARD TEGEN HARD!

Verkeersles

Na de uitleg volgt in de verkeersles de test. Houd ze maar omhoog, die blaadjes! Een groen blaadje in de lucht betekent 'dit is waar', een rood blaadje betekent 'dit is niet waar'. Wie weet alle antwoorden?

Onze missie en afspraken

Deze eerste week hebben we hard gewerkt aan onze missie en afspraken. Dat kun je wel zien op de foto! Zo is het geworden:

Groep 5: steeds verrassend, altijd aardig!

Groep 5 is de beste en we gaan niet pesten.

Groep 5 werkt als de bliksem.

Laat je ook ontdekken in groep 5.

Life's good in SUPERGROEP 5!

Groep 5 is de leukste groep van de school! In de leukste groep:

Welkom in groep 5!

Lieve Alec, Coen, Derek, Dijn, Femme, Guusje d. S., Guusje W., Janneke, Jelte, Jonas, Julian, Kylian, Lilou, Lucas, Marieke, Merlijn, Milou, Olivia, Rijk, Roos, Ruben, Sem, Vester en Yara...van harte welkom in groep 5! We gaan er een leuk jaar van maken met elkaar!

Meester Rob en juf Eveline