Klaar voor de start.
Eind augustus 2018, in de laatste week van de zomervakantie, toverde ik het lokaal om tot een fijne werkplek voor groep 4. Het lokaal staat te wachten op de kinderen en wordt een plek om veel te beleven, te leren en te genieten. Met elkaar gaan we er een fijn schooljaar van maken. Op deze plek komen de verhalen en foto's van onze belevenissen. Juf Marjanne, ik heb er zin in!

De kop is eraf.
Woensdag 12 september hielden we een nieuwschooljaarreceptie. De kinderen stelden hun ouders voor en vertelden waar hun ouders goed in zijn, de ouders vertelden waarop ze vooral trots zijn m.b.t. hun kind. Daarna gingen de kinderen gymmen en konden de ouders onder het genot van een kopje koffie of thee gezelllig verder praten.
Een week later waren de kinderen de gids voor hun ouders op de informatieavond. Er werd gelezen met de zandloper, dicteewoorden geschreven volgens de afspraken van de methode, de ouders probeerden in een mooi handschrift een compliment voor hun kind te schrijven, de tafel(wc)poster vond gretig aftrek, de Rots&Water oefening werd geoefend en de vijfvingertest voor het kiezen van een geschikt boek werd uitgeprobeerd. Er was veel animo en volop aandacht voor elkaar en de leerstof van groep 4.

Kinderboekenweek ''Kom erbij"
Vriendschap, het thema van Kinderboekenweek 2018, een thema dat in heel veel kinderboeken opduikt. De week wordt in de aula geopend door Winnie de Poeh en zijn drukke vriendje Tijgertje. Het duurt even voor de vriendschap gesloten is. We maken een mooie vriendschapsslinger in de groep en we houden denkgesprekken over vriendschap en besluiten dat troosten vooral een onderdeel van vriendschap is.
Juf leest kleine stukjes voor uit veel boeken. De liefhebber kan er in verder lezen. Vrijdag 12 oktober is er groot feest ter ere van de Kinderboekenweek. De aula is omgetoverd tot een disco, met mooie lampen en swingende muziek. Een groot spektakel, voetjes van de vloer en dansen.

Crossen door de bossen
Zondag 14 oktober liepen verschillende kinderen mee met de scholieren bosloop door het zonovergoten Keukenhofbos.Iedereen had veel plezier, er waren podiumplekken en bijna-podiumplekken. Trots als een pauw vertelden de kinderen erover tijdens de weekendkring.

Vriendschapstaart
Maandag 15 oktober kregen we een toneelles van juf Marlies van H'art in het kader van cultuureducatie. We leerden dat we met bewegingen allerlei aspecten van vriendschap kunnen uitbeelden: elkaar steunen, complimenten geven, elkaar verrassen. Aan het eind van de workshop stopten we alle ingrediënten bij elkaar tot vriendschapstaarten. In een tableau vivant lieten we elkaar onze lekkerste taarten zien.