Sint Maarten

In de eerste weken van november maakten we een lampion: een spinnenweb in mooie herfstkleuren met een griezelig groene spin. We leerden een nieuw lied 'Ik kom voor u iets zingen op Sinte Maartenfeest'. Zo waren we helemaal klaar om op 11 november met ons lichtje en gezang wat vrolijkheid te brengen in ruil voor zakken vol lekkers.

Griezelworkshop

In het kader van cultuureducatie kreeg groep 4 dit jaar een dramaworkshop. Een uur lang gingen we aan de slag met griezelen door uitbeelden en geluiden maken. De muziek bracht ons in de goede sfeer. Een leuke les vol drama en toneel.

Kinderboekenweek "Gruwelijk Eng"

Bij de start van de kinderboekenweek kwamen drie heksen ons verrassen met de GruwelGriezelKrant. Tijdens de week stonden de boeken centraal, we leerden een spookachtig lied, we tekenden enge monsters, boetseerden heksengezichten en genoten van een bijzondere goochelshow.

Hockeyclinic 9 oktober 2017

De derde sportactivitiet op rij, samen een balletje slaan op de velden van MHCBennebroek. Lekker slalommen, op doel slaan en een partijtje spelen onder leiding van kinderen van groep 8. Heerlijk in de buitenlucht bezig zijn.

Bootcamp 2 oktober 2017

Tijdens de bootcamp zijn alle spiergroepen getraind en is er keihard gewerkt onder leiding van Eline Verdegaal. Moe en hongerig kwamen de kinderen terug op school. Gelukkig was het bijna tijd voor de lunch.

Voetbalclinic 25 september 2017

Tijdens de gymles gingen we voetballen op het Willinkveld met echte leren voetballen van BSM en vier trainers uit groep 8. We leerden slalommen met de bal, mochten op doel schieten en speelden een partijtje. De fanatieke voetballers konden zich uitleven, maar ook de meisjes stonden hun mannetje. Allemaal talenten in de dop.

Week tegen pesten

In de derde week van september is er elk jaar de week tegen pesten. In de klas hebben we erover gepraat toen we afspraken maakten voor een leuk schooljaar. Het boek 'Kijk eens verder dan je neus lang is' heeft ons veel geleerd over wat er gebeurd bij pestgedrag en hoe iemand zich dan voelt. We hebben mooie blaadjes gemaakt aan een kleurrijke boom. De boom zou goed passen in Neuzenland. Op de Willinkschool herinnert hij ons steeds aan de manier waarop we met elkaar willen omgaan.

16 september juf Jacoline trouwt met Hans

Zaterdag 16 september mochten groep 3 en 4 een deel van het huwelijksfeest van juf Jacoline en Hans meemaken. Met mooie parelmoer gekleurde ballonnen maakten we een erehaag voor het bruidspaar, we toasten met kinderchampagne en bliezen mooie bellen de lucht in. Natuurlijk waren er cadeautjes en gingen we op de foto met het bruidspaar.

Een broertje voor Feline

In de zomervakantie werd Feline de grote zus van haar broertje Fedde. Feline trakteerde ons op een geboortetraktatie en wij maakten met elkaar een leuk kraamcadeautje.

Welkom in groep 4

Na zes weken zomervakantie begonnen we maandag 4 september 2017 aan een nieuw schooljaar. De eerste week snuffelden we aan alle nieuwe boeken en werkschriften en leerden hoe we daarin moesten werken. We deden allerlei groepsactivitieten om elkaar beter te leren kennen en we maakten afspraken om goed met elkaar (samen) te werken. Samen gaan we er een leuk en leerzaam jaar van maken.
Julian, Jadi, Jesper, Valentijn, Loe, Valentijn, Lucas, Joey, Jens, Juune, Danique, Romy, Johannes, Ties, Kate, Daniël, Lukas, Feline, Loek, Sam, Quincy, Riche en juf Marjanne