Groep 4

 

Sportdag

Maandag 11 juni was de jaarlijkse sportdag. Hardlopen, verspringen, dribbelen, gooien, werpen, sprinten, 12 onderdelen. Een sportieve dag met veel plezier 

 

Project Literatuur 

Na de meivakantie werkten we aan ons jaarlijkse project. Dit jaar met het thema Literatuur. In groep 4 stonden de versjes en liedjes van Annie M.G.Schmidt centraal. Op de poëziedag las iedereen een lievelingsgedicht en kozen we een top 3. Bij het gedicht van Dikkertje Dap maakten we eigen dichtregels door iets in het oor van de giraffe te fluisteren, te tekenen en te boetseren.

Schoolreisje naar Artis

Donderdag 26 april vertrokken we in een 'glow in the dark' bus naar Amsterdam. Tijdens de route speelden we busbingo en genoten we van de inhoud van onze rugtassen. In Artis keken we onze ogen uit, we zagen hoe dieren gevoerd werden, keken naar het uiterlijk en het gedrag van de dieren. Tijdens een workshop zagen we dieren van dichtbij. Een gezellige dag vol indrukken en volop genieten. 

 

 

 

 

 Chill-lezen

Een vast startmoment van de dag is het leeskwartier. In de maand april zorgden we er met elkaar voor dat iedereen bij het geluid van het belletje aan de eigen tafel verdiept was in een biebboek. Na het behalen van het doel, lazen we twee ochtenden in gekke standen en op vreemde plaatsen, een keer buiten in de lentezon en een keer in de klas.

 

Fietskunsten

Donderdag 12 april stond er een praktische verkeersles op het programma. Alle kinderen namen hun fiets mee naar school en reden op het schoolplein verschillende parcours en oefenden hun fietsvaardigheden: remmen, hand uitsteken, bochten maken en afstand houden. Een leerzame ochtend met veel plezier en beweging.

 

Maandviering

Vrijdag 6 april was de beurt aan groep 4. Onze maandviering speelde zich af in het Willinkeetcafë. Een onhandige ober bleek uiteindelijk een clown van formaat. De kinderen waren tekstvast, er werd mooi gezongen, ''gedanst'' op de muziek en voorgelezen, zelfs onze engelse kennis over main dishes, starters en deserts konden we laten zien. Aan het eind kregen we een groot applaus van het publiek.

  

 

Paasviering

Donderdag 29 maart vierden we Paasfeest in de aula en zongen we met elkaar uit volle borst de paasliedjes. In de viering ontstond er een grote kleurrijke bloem, die weer kleur geeft aan de wereld. De verhalen uit de bijbel, kunnen de inspiratie daarvoor geven. Alle kinderen kregen een potje aarde met zonnebloemzaadjes mee naar huis om te ontdekken dat alles wat je aandacht geeft, kan groeien.
Bij de lunch trakteerden we elkaar op een lunch van en voor elkaar in prachtig versierde dozen, mandjes en tasjes.

 

 

Tennisclinic

Elk voorjaar staat een tenniscircuit op het lesprogramma van de gym. Maandag 26 maart was het koel, zonnig voorjaarsweer. Op de tennisbaan stonden verschillende tennisspellen klaar en leerden we de ballen goed raken en overspelen. Een heerlijke gymles in de buitenlucht. 

 

 

Heel Willink bakt

Donderdag 15 maart mochten wij aan de slag met bakken en versieren. We maakten lekkere vruchtentaartjes, appeltaartjes en een prachtige taart van chocoladezoenen met gezichtjes.De moeders van Feline, Ties en Kate begeleidden ons in het bakproces. Er werd met veel overgave gewerkt en het resultaat mocht er zijn: drie overheerlijke taarten. Groep 8 was verrast en genoot. In de week erna kwam ons verrassingsmoment, de groep ven juf Femke ging voor ons aan de slag. Jammie

 

 

Muziekvoorstelling

Juf Dorothy heeft ons drie lessen mee genomen in de wereld van de muziek van krokodil en olifant en leerde ons, ter voorbereiding van een mooie muziekvoorstelling met viool en trompet, drie leuke liedjes met instrumentale begeleiding. Een feest van herkenning tijdens de voorstelling: genieten van muziek en samen zingen.

 

Valentijnsdag 14 februari

We borduurden een mooi hartje en versierden dat met mooie patronen. Daarna trokken we lootjes en schreven voor een klasgenootje een lieve Valentijnskaart met drie mooie complimenten. Woensdagochtend 14 februari leegden we de brievenbus en genoten we allemaal van de geheime post.

 

 

Creatieve middagen

Twee maandagmiddagen waren de kinderen van groep 2, 3 en 4 verdeeld over het atelier van hun keuze. Lekker dansen, vetbollen maken, proefjes doen,van papier maché monsters maken, "strijkkralen'' of weven op een bordje.

 

Wie wat bewaart, heeft wat.

Begin februari brachten we een bezoek aan de Grote Bavokerk op de Grote Markt in Haarlem. Een prachtige kerk met mooie gebrandschilderde ramen, een prachtige vloer met grafstenen, een bottenkelder (spannend vonden we dat) en een groot orgel. Drie gidsen vertelden ons o.a. over de klokken (de damiaatjes), die de burgers van Haarlem vroeger, elke dag om 21.00 uur waarschuwden dat de poorten dichtgingen. We mochten ook de trappen beklimmen naar de zolder van de kerk, wat een klim.
Uiteraard zongen we het lied 'De klokken van Haarlem' en hoorden we de echo in de kerk.

 

Kerstviering 21 december 2017

In de ochtend beleefden we een mooie viering met alle Willinkkinderen in de Trefpuntkerk. We luisterden en keken naar een eigentijds kerstverhaal, waarin het thema 'kerst is een feest van geven' centraal stond.We zongen de sterren van de hemel. Aan het eind van de middag kwamen we weer naar school, het schoolplein was vrolijk verlicht met veel kaarsjes. In een feestelijk verlichte klas genoten we van lekkere hapjes, het was lekker en gezellig. Samen met onze ouders zongen we bekende kerstliedjes op het plein.Vrijdagochtend maakten en bezorgden we kerstkaarten voor de buren van de school. Na het opruimen van de klas en nog even samen spelen, begon om 12.00 uur de vakantie.
 

 

 

 Kerststukjes maken

Dinsdag 19 december maakten we met veel plezier mooie kerststukjes. Er waren veel helpende handen, in een rap tempo ontstonden mooie creaties. De kerststukjes gingen na het kerstdiner mee naar huis of ze werden gebracht naar iemand die er heel blij mee zal zijn: opa, oma of iemand die ziek of alleen is.

 

Sinterklaasfeest

Op 5 december moesten we lang wachten op Sinterklaas. We hielden ons warm met het dansje van de danspieten. In de groep speelden we in de ochtend een circuit met sintopdrachten. Tijdens zijn bezoek genoot Sint van sport, dans en acrobatiek. In de middag waren we op het plein lekker in beweging met een 'Spaans loopspel' met veel 5 decemberweetjes.

 

 

 

Pietengym

Samen met 'piet' Irene, meester Pelle en meester Harry speelden we een circuit met allemaal echte pietenactiviteiten. Aan het eind van de les kregen we allemaal ons pietendiploma en een handje pepernoten.

 

 

 

MadScienceShow.....te gekke wetenschap met Karla Knalgevaar 

Donderdag 23 november stond de show in het teken van de krachten van lucht. Met mooie proefjes leerden de kinderen dat we elke dag wel 10.000 kg lucht optillen en dat je vacuumbollen niet uit elkaar trekt. Er werd er geschoten met lucht á la Willem Tell, waarbij de fortexbeweging zichtbaar gemaakt werd. 

 

Sint Maarten 

In de eerste weken van november maakten we een lampion: een spinnenweb in mooie herfstkleuren met een griezelig groene spin. We leerden een nieuw lied 'Ik kom voor u iets zingen op Sinte Maartenfeest'. Zo waren we helemaal klaar om op 11 november met ons lichtje en gezang wat vrolijkheid te brengen in ruil voor zakken vol lekkers.

 

Griezelworkshop

In het kader van cultuureducatie kreeg groep 4 dit jaar een dramaworkshop. Een uur lang gingen we aan de slag met griezelen door uitbeelden en geluiden maken. De muziek bracht ons in de goede sfeer. Een leuke les vol drama en toneel.

 

 

Kinderboekenweek "Gruwelijk Eng"

Bij de start van de kinderboekenweek kwamen drie heksen ons verrassen met de GruwelGriezelKrant. Tijdens de week stonden de boeken centraal, we leerden een spookachtig lied, we tekenden enge monsters, boetseerden heksengezichten en genoten van een bijzondere goochelshow.

 

 

 

Hockeyclinic 9 oktober 2017

De derde sportactivitiet op rij, samen een balletje slaan op de velden van MHCBennebroek. Lekker slalommen, op doel slaan en een partijtje spelen onder leiding van kinderen van groep 8. Heerlijk in de buitenlucht bezig zijn.

 

 

Bootcamp 2 oktober 2017

Tijdens de bootcamp zijn alle spiergroepen getraind en is er keihard gewerkt onder leiding van Eline Verdegaal. Moe en hongerig kwamen de kinderen terug op school. Gelukkig was het bijna tijd voor de lunch.

   

Voetbalclinic 25 september 2017

Tijdens de gymles gingen we voetballen op het Willinkveld met echte leren voetballen van BSM en vier trainers uit groep 8. We leerden slalommen met de bal, mochten op doel schieten en speelden een partijtje. De fanatieke voetballers konden zich uitleven, maar ook de meisjes stonden hun mannetje. Allemaal talenten in de dop.

 

 

Week tegen pesten

In de derde week van september is er elk jaar de week tegen pesten. In de klas hebben we erover gepraat toen we afspraken maakten voor een leuk schooljaar. Het boek 'Kijk eens verder dan je neus lang is' heeft ons veel geleerd over wat er gebeurd bij pestgedrag en hoe iemand zich dan voelt. We hebben mooie blaadjes gemaakt aan een kleurrijke boom. De boom zou goed passen in Neuzenland. Op de Willinkschool herinnert hij ons steeds aan de manier waarop we met elkaar willen omgaan.

 

16 september juf Jacoline trouwt met Hans

Zaterdag 16 september mochten groep 3 en 4 een deel van het huwelijksfeest van juf Jacoline en Hans meemaken. Met mooie parelmoer gekleurde ballonnen maakten we een erehaag voor het bruidspaar, we toasten met kinderchampagne en bliezen mooie bellen de lucht in. Natuurlijk waren er cadeautjes en gingen we op de foto met het bruidspaar.

 

 

Een broertje voor Feline

In de zomervakantie werd Feline de grote zus van haar broertje Fedde. Feline trakteerde ons op een geboortetraktatie en wij maakten met elkaar een leuk kraamcadeautje.

   

Welkom in groep 4

Na zes weken zomervakantie begonnen we maandag 4 september 2017 aan een nieuw schooljaar. De eerste week snuffelden we aan alle nieuwe boeken en werkschriften en leerden hoe we daarin moesten werken. We deden allerlei groepsactivitieten om elkaar beter te leren kennen en we maakten afspraken om goed met elkaar (samen) te werken. Samen gaan we er een leuk en leerzaam jaar van maken.
Julian, Jadi, Jesper, Valentijn, Loe, Valentijn, Lucas, Joey, Jens, Juune, Danique, Romy, Johannes, Ties, Kate, Daniël, Lukas, Feline, Loek, Sam, Quincy, Riche en juf Marjanne