Groep 1/2b

Het circus project

We hebben in de klas gewerkt met het thema circus! Eerst hebben we bedacht wat we over dit thema wilden leren en hebben een woordweb gemaakt. Zo waren we bijvoorbeeld nieuwsgierig naar waar de circusmensen wonen, waarom het circus in een tent is en hoe het kan dat een clown een toeterneus heeft.
Tijdens de gymles kwam het circusthema ook terug en hebben we als echte acrobaten oefeningen gedaan. In de klas konden we spelen in de circushoek met verkleedkleren. De kinderen uit de huishoek konden een kaartje kopen en naar de voorstelling komen. Daar konden ze kijken naar de leeuw die door een brandende hoepel sprong of naar de koorddanseressen.
Op de dag van de afsluiting van het project hebben we met alle kinderen van de school een voorstelling gegegeven aan de ouders. Wij deden een leeuwentem act en kregen hiervoor les van Meester Casper, die veel van toneelspelen weet.
We hebben in deze weken veel geleerd over het thema! Het was ook erg leuk om tijdens de kijkmiddag aan papa en mama te laten zien wat we gedaan hebben met het thema circus.

De lente is begonnen!

Het is goed te merken dat de lente is begonnen. We zien buiten overal bloemen: krokussen, narcissen, sneeuwklokjes en tulpen. In de klas hebben we bloemen geknutseld met onze handen en voeten en hebben we hyacinten gemaakt.
Ook hebben we een tuincentrum geopend in de klas! Hier kun je zakjes met zaadjes kopen, plantjes en bloemen. Op het bord met de openingstijden kun je zien hoelaat de winkel open gaat en anders kun je altijd nog naar het 'open' of 'gesloten' bordje kijken.
Om wat meer over bloemen te leren, hebben we buiten een lentewandeling gemaakt en zijn we op zoek gegaan naar bloemen. Wat een fijn seizoen is de lente!

Valentijnsdag

Maandag 14 februari was het natuurlijk Valentijnsdag! We hebben met de hele klas valentijnskaarten gemaakt en enveloppen gevouwen. Hierna heeft juf onze adressen erop geschreven, maar daarna kwam het leukste... Met rode lippenstift gaven we een kus op de envelop op de plek waar de postzegel hoort te zitten! Op deze manier hadden we namelijk geen psotzegels nodig. Met een winterwandeling door de sneeuw zijn we naar de brievenbus gegaan en hebben daar de kaarten op de post gedaan. We hebben veel pret gehad!

Winterochtend

We hebben een winterochtend in de klas gehouden! We kregen hulp van verschillende vaders en moeders die ons in circuitvorm bij verschillende activiteiten hielpen. We hebben kerstkoekjes gebakken, naar een winterverhaal geluisterd, kaarsenhouders gemaakt van klei, een ster geborduurd en een sneeuwballen-ren-spel in de aula gespeeld!
Wat hebben we een fijne ochtend gehad! En de koekjes waren heerlijk geworden!

Sinterklaas

Sinterklaas is weer in Nederland! Een week voordat hij onze school op 5 december zou bezoeken, kregen we al het bericht dat hij met de helikopter wilde komen. We konden een email sturen naar het emailadres: helikoptersint@outlook.com met een goede plek waar hij zou kunnen landen. We hebben hier goed over nagedacht en uiteindelijk een goede plek op het schoolplein uitgekozen. Op maandagochtend 5 december was er een mooi helikopterveld uitgezet op het plein. We stonden er met de hele school omheen te wachten en te wachten, maar er kwam maar niets. We hoorden hem wel de hele tijd overvliegen, maar daar bleef het bij. Uiteindelijk kwamen Sinterklaas en de pieten op school aan! En wel met een politiebusje! Wat bleek nou.. Ze konden niet landen op het plein, door de hoge bomen die er langs staan. Dus uiteindelijk zijn ze gesprongen met de parachute (2 pieten hadden hem zelfs nog op hun rug) en zijn toen door de politie opgepikt en naar school gebracht. Gelukkig maar! Nu kon het feest losbarsten!
Sinterklaas heeft een bezoek aan onze klas gebracht en heeft naar de verschillende kunstjes, judo acts, liedjes en dansjes gekeken. Als klap op de vuurpijl kregen we ook allemaal nog een cadeau. Wat was het weer een leuk feest!

Herfst

Het is weer een nieuwe seizoen: herfst! De klas is al helemaal in de sfeer door de herfsttafel met dingen die we buiten hebben gevonden en die goed bij de herfst passen. Ook hebben we op de ramen mooie verftekeningen over de herfst gemaakt en hebben we verschillende knutsels gemaakt. Zo hebben we een boom getekend en vervolgens de herfstbladeren eromheen gestempeld en hebben we een paddenstoelenpuzzen ingekleurd en goed opgeplakt.
Tijdens het buiten spelen is het heerlijk om door de opwaaiende bladeren te rennen en spinnen te zoeken. Wat is de herfst toch een leuk seizoen!

Kinderboekenweek - opa en oma dag

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is 'Voor altijd jong'. We hebben naar verschillende prentenboeken geluisterd die allemaal gingen over opa's en oma's. Eén prentenboek werd voorgelezen door de oma van Luz!
We hebben foto's van onszelf als een oma of opa gemaakt en deze in een fotolijstje geplakt. Dit fotolijstje hebben we met een patroon van vormen versierd.
Op de laatste woensdag van de Kinderboekenweek hebben we alle opa's en oma's uitgenodigd op school. We hebben laten zien hoe de klas er nu uit ziet en wat we er allemaal doen. Van het kiesbord, de dagkaartjes en het weektakenbord tot alle spelletjes in de kast. We vonden het erg leuk om allemaal te laten zien!

Een nieuw schooljaar!

De zomervakantie is afgelopen en het nieuwe schooljaar begint! We starten met 23 kinderen in de klas, waarvan 5 kinderen nieuw zijn op de Willinkschool.
Juf wilde de eerste week rustig beginnen en vertelde dat er nog geen weektaak zou zijn. Dit stelde alleen zoveel kinderen uit groep 2 teleur, dat ze er nu toch maar eentje gestart is: we gaan mooie bloemen maken voor om de datamuur.
Verder hebben we al gegymd en kunnen we met dit mooie weer lekker buiten spelen.
Het is soms nog even zoeken naar bijvoorbeeld de kleibak, omdat er dingen zijn die nu op een andere plek staan. Maar dit is gewoon even wennen.
We hebben erg veel zin in het schooljaar!