Groep 1/2b

Prietpraat

Twee meiden zitten naast elkaar in de kring tijdens het eten en drinken. Het ene meisje neemt een grote slok en vraagt aan de andere: "Wat heb jij voor drinken mee? Ik Gin Tonic!"

We gaan gymmen en trekken daarvoor altijd dikke truien en vesten uit. Juf vraagt een jongen die al klaar staat in de rij om zijn 'warme' trui uit te trekken. Waarop de jongen zegt: "Nee hoeft niet juf, ik heb een koude trui aan."

In deze tijd van het jaar zijn veel kinderen verkouden en moeten daardoor dus ook regelmatig hun neus snuiten. Zo ook een meisje uit groep 2. Ze pakt haar zakdoekjes uit de tas en loopt al snuitend naar binnen, terwijl de juf in de kring een boekje aan het voorlezen is. Na het snuiten kijkt ze naar haar zakdoekje zegt: 'Zoo heee!! Dat was veel! Wil je zien hoeveel juf?" Juf slaat even over, maar er zijn genoeg geïnteresseerden die wel even een blik op de zakdoek willen werpen...

Tijdens het spelen-werken speelt een groepje van 3 jongens een bordspel. Er ontstaat een discussie over wie als eerste mag beginnen. Juf stelt voor dat degene die het hoogste gooit mag beginnen, waarop 3 dobbelstenen door de lucht vliegen. Een jongen roept: "Ja!! Die van mij raakte het plafond en hoger kan je niet gooien!" Niet helemaal wat juf bedoelde, maar wel effectief!

Vriendschap

Het thema van de Kinderboekenweek is: Vriendschap! We werken ook aan dit thema in de klas. Zo hebben we kaartjes naar elkaar gestuurd. Iedereen trok een lootje en versierde een mooie kaart voor het kind dat op het lootje stond. Op vrijdag hebben we met z'n allen onze kaartjes naar de brievenbus gebracht en de kaartjes gepost.

Op vrijdag was er een echte disco in de aula. Onder begeleiding van Dj Blijwin hebben we gedanst op allemaal leuke kinderliedjes en danswedstrijden gehouden.

Een nieuw schooljaar!

Wat hebben we een fijne vakantie gehad! Maar nu is het toch ook wel fijn om weer naar school te gaan.
Niet alleen de kinderen zijn gegroeid in de vakantie, maar Pompom ook! Pompom is ons vriendje in de klas, we spelen met hem in de huishoek of bouwen een huis voor hem in de bouwhoek. Pompom helpt ons ook met het leren van de letters en met het tellen.

Pompom heeft ook 2 vriendjes mee naar school genomen: Loeloe, zijn nichtje en Zoem de bij!
Zoem woont in een bijenhotel waar allemaal letters op staan. Steeds als we een letter geleerd hebben, mogen we deze op het bijenhotel kleuren!

Onze datamuur past goed bij Zoem. We knutselen namelijk allemaal een bij en hangen deze om de datamuur heen. Onze missie is dan ook: Je hoort erBIJ!
We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met de verschillende doelen dit jaar!

We hebben er zin in!!