Groep 1/2b

Prietpraat

De juf lacht wat af met de kinderen in de klas! Van gekke woorden tot verkeerde uitdrukkingen, de kinderen maken regelmatig nog een foutje. De leukste van de afgelopen weken lees je hier:

We zitten in de kring na het gymmen. De kinderen zijn zich aan het aankleden en doen hun schoenen weer aan. Zegt een kind: "Juf, wil je mijn veters strikken?" Vierjarig kind dat naast juf zit zegt: "Pff, ik heb mijn veters al gestrokken."

Een kind komt 's ochtends wat later de klas in. Vraagt juf: "Moest je naar de dokter of naar het ziekenhuis?" Zegt het kind: "Haha, nee joh ik moest naar de huisarts."

De rits van een jas van een meisje uit de klas is stuk. Nadat juf hem gemakt heeft zegt ze: "Juf is een makelaar, want ze heeft mijn jas gemaakt!"

Zomaar een gesprekje tussen 3 jongens in de kring:
"Mijn papa is heel sterk!"
"Alle papa's zijn sterk."
"Nee hoor, sommige niet. Als ze geen fruit eten.."

Een meisje is klaar met drinken, draait de deksel op haar beker en zegt: "Kees is klaar!"

Gehoord in de huishoek:
"Even kijken hoe laat het is. Oja, het is kwart over nul."

Na het buiten spelen komt een kind naar de juf en zegt: "Kijk juf, ik heb kippetjes op mijn arm!" (kippenvel)

Er liggen verschillende voorwerpen onder een theedoek op tafel. De kinderen mogen om de beurt voelen wat er ligt en erover vertellen. "Het is hard, het kan open, je vinger kan er tussen komen.. Een knijpwatser!" (Wasknijper)

"Juf, ik ga vandaag naar de ee-aa-so, nee... bh-zo, ehmm... Oja! De BSO!"

Kerst

Nog even en dan is het kerstvakantie, maar eerst vieren we nog Kerst op school!
We zijn met de hele school naar de kerk gegaan voor een kerstviering en hebben daar onder andere liedjes gezongen.
In de avond was het tijd voor het kerstdiner. En wat zagen we er allemaal mooi uit! Ook had iedereen iets lekkers mee genomen, dat was smullen! Na het kerstdiner hebben we met alle kinderen en hun papa's en mama's op het schoolplein liedjes gezongen.
Fijne kerstdagen!

Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land! En omdat onze klas aan de beurt is met de maandviering wordt het een echt Sinterklaasfeest op het podium. We komen allemaal als zwarte piet of Sinterklaas verkleed naar school en laten het verhaal zien van Sinterklaas die zich verveeld in Spanje, hij kan niet wachten totdat hij naar Nederland mag komen.

Griezelochtend

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: Griezelig eng! We hebben in de klas verschillende spelletjes, knutsels en activiteiten rond dit thema gedaan. Zo hebben we skeletten van wattenstaafjes gemaakt, spookjes geteld en prentenboeken gelezen.
Ook hebben we een echte griezelochtend gehouden! We hebben in groepjes 4 activiteiten gedaan: slijm maken, griezelbingo spelen, cupcakes versieren en monsters maken van washandjes.
Het was een griezelig gezellige ochtend!

Een nieuw schooljaar

Wat hebben we allemaal een fijne vakantie gehad! Er zijn kinderen naar andere landen geweest en fijne dagjes weggeweest. We hebben er over verteld in de kring en er mooie verftekeningen over gemaakt.
Ook zijn we al aan de slag gegaan voor de datamuur. We hebben een mooie lijst gemaakt van vlinders en in de wolken staan onze missie (1, 2, 3, 4, we hebben hier veel plezien!) en onze afspraken.
We zijn klaar voor een nieuw schooljaar en hebben er zin in!